En kulinarisk reise gjennom Piemonte med Geir Andre Sjursen - 03. - 06. september 2026

Er du glad i italiensk mat, vin og kultur? Drømmer du om å oppleve Italia fra innsiden, med ekte, lokale smaker, vakre omgivelser og et langsomt tempo? Da er dette turen for deg!

Bli med Italia-entusiasten Geir Andre Sjursen 03.- 06. september 2026 på en uforglemmelig gruppetur til vakre Piemonte. En region kjent for sine bølgende vinmarker, sjarmerende landsbyer og utsøkte smaker.

I løpet av fire herlige dager får du oppleve det beste av Piemonte med guidede vingårdsbesøk, landsbyer, nydelige måltider, lokal stemning og god tid til å nyte livet.

Flyturen er foreløpig ikke lagt ut for booking, men du kan melde din interesse allerede nå. Da holder vi deg oppdatert så snart flybilletter er tilgjengelige, og du får mulighet til å sikre deg plass tidlig.

Trenger du litt ekstra reiseinspirasjon? 🍷🍇
Sjekk ut Geir Andres Piemonte her 👉 https://mittitalia.it/reisetips/piemonte/

Om Geir Andre Sjursen

Geir Andre Sjursen er utdannet kokk, lidenskapelig italiener i hjertet (selv om passet sier noe annet), og har over 20 års kjærlighetsforhold til Italia. Han har jobbet i der, spist seg gjennom utallige regioner, og kjenner områdene Piemonte, Toscana og Sicilia spesielt godt.

Geir Andre tar deg ikke med på turistfeller. Han reiser helst med mindre grupper på 10–20 personer – akkurat passe til at alle får plass rundt bordet, og nok til å fylle et langbord med latter, historier og delikatesser du knapt visste fantes.

Han er genuint opptatt av mennesker, både de han reiser med og de han møter på veien. Det betyr at han kjenner vinbonden, olivenoljeprodusenten, restauranteieren og bestemoren som lager ravioli så god at det blir med deg for alltid❤ Gjennom Geir Andre får du bli med bak kulissene i det virkelige Italia, til steder du ikke finner i noen reiseguide.

Og maten… mamma mia! Når en utdannet kokk som Geir Andre leder an, vet du at det blir en kulinarisk opplevelse. Her handler det ikke bare om å spise, det handler om å forstå maten, menneskene bak, historiene rundt bordet og smaken av et lands identitet.

Så, er du klar for en reise med smak, sjel og skreddersydde opplevelser i Italias mest sjarmerende hjørner?
Bli med Geir Andre Sjursen – og opplev Italia slik du alltid har drømt om.

Program

Avreise fly (fra Haugesund eller Stavanger)

Ved ankomst Milano flyplass venter privat transport videre til Piemonte. ca 2 timers kjøretur til vårt hotel.

Om Hotel Somaschi 4* –  i hjertet av Langhe
Det praktfulle palasset tilhørende Monastero di Cherasco, bygget tidlig på 1700-tallet og fra 1800-tallet hovedsete for Somaschi-fedrene, har etter en grundig restaurering som tok over seks år, blitt tilbakeført til sin opprinnelige prakt.

Fra en storslått residens fra en svunnen tid har det vokst frem et luksushotell – Hotel Somaschi – med helt unike kvaliteter. Det vitner blant annet de romslige Deluxe-rommene om, samt de store fellesarealene med originale gipsstukkaturer, de majestetiske salene med 7 meter høye tak og freskomalerier, den imponerende seremonitrappegangen, teatersalen med et originalt scenearrangement fra 1700-tallet der «Ristorante il Teatro» holder til, det imponerende klosterområdet på 6000 m², og en nøye stelt, engelsk hage på 3000 m² med svømmebasseng.

I kveld blir det middag på lokal restaurant i gåavstand fra hotellet.

Vi nyter en god frokost på hotellet.

Ut på tur – med smak av Piemonte! 🍷

Vi setter kursen mot Barolo – selve hjertet av Piemonte og hjemstedet til noen av verdens mest anerkjente viner. Her venter en stemningsfull vinsmaking og deilig lunsj i vakre, vinomkransede omgivelser.

På kvelden fortsetter vi nytelsene med middag og vinsmaking på sjarmerende Villa Tiboldi. Stedet drives av en nær bekjent av Geir André – faktisk så nær at han går under kallenavnet “onkel”! Her kan vi glede oss til en helt spesiell kveld med utsøkt mat, vin i verdensklasse og en atmosfære som virkelig setter prikken over i-en.

Vi nyter en god frokost på hotellet.

UT PÅ TUR!  Fra sjarmerende Alba til stjernemat hos Davide Palluda ✨

Ferden går til den vakre og livlige byen Alba, kjent for sine trøfler, sjokolade og sjarmerende smågater. Her tar vi en liten rusletur sammen, før du får tid til å utforske på egen hånd – kanskje frister en espresso på en hyggelig fortauskafé eller en titt i det lokale markedet?

Deretter venter en deilig lunsj på en lokal restaurant.

På kvelden gjør vi oss klare for et av turens absolutte høydepunkt: middag hos mesterkokken Davide Palluda, på hans Michelin-restaurant. Her venter en uforglemmelig matopplevelse i verdensklasse – med råvarer, smak og presentasjon i en helt egen liga.

Vi nyter en god frokost på hotellet.  Utsjekk.

Buss transfer fra hotellet til Milano Malpensa flyplass (ca 2 timer).
Avreise fra Milano Malpensa lufthavn til Haugesund (eller Stavanger).

Pris: kommer

  • Flybilletter t/r Haugesund (eller Stavanger) -Milano inkl skatter og avgifter.
  • Innsjekket bagasje
  • Overnatting i 3 netter i delt dobbeltrom på 4* hotel Somaschi
  • God frokost inkludert
  • Transport som beskrevet i programmet
  • Matopplevelser som beskrevet i programmet
  • Vinsmaking som beskrevet i programmet
  • Geir Andre Sjursen som reiseleder

(*) Det vil komme et tillegg dersom du ønsker å bo på enkeltrom.
(**) Der kan forekomme små endringer i programmet.

Meld deg på

Fyll ut skjemaet for påmelding.

Your Name(Påkrevd)
DD slash MM slash YYYY
Your Email Address(Påkrevd)

Kontakt til nærmeste pårørende

Kontakt info

Telefon nr: +47 455 06 602
Epost: post@reiseteam.no

Se flere temareiser

Dagstur til Odda lørdag 30 august – i Lothepus-stil!
Skjulte skatter i Paris 12. – 15. september 2025 UTSOLG…
Lett vandring i Catalonia – 13.– 20. oktober 2 PLASSER IGJEN!