Har du hørt om den siste trenden «destination dupes»? 

Når dere skal arrangere neste firmatur kan det være lurt å hoppe på denne siste reisetrenden: destination dupes.
Noen ganger er kostnadene ved å besøke visse populære reisemål overveldende. Det er her dupe destinations kommer inn.
En «dupe» er et mer budsjettvennlig alternativ som fortsatt beholder kvaliteten, opplevelsene og stemningen til det dyrere alternativet.


Her finner du noen av våre favoritt dupes:

1) Utrecht
#destinationdupe for Amsterdam

Liker du Amsterdam? Da vil du garantert like Utrecht, som best kan beskrives som et Amsterdam i miniatyr.
Her kan dere rusle i en gamleby fra middelalderen med brosteinsbelagte gågater rundt de stille kanalene. Universitetsbyen og Nederlands fjerde største by har et yrende liv, med koselige små butikker, bugnende blomsterboder og historisk arkitektur – og den ligger kun 40 min fra Schiphol lufthavn.

Langs kanalen finnes et stort utvalg av gode restauranter som passer for et koselig samvær med venner, eller en kveld med kolleger. Utrecht er en sykkelvennlig by så her er det perfekt å utforske byen på to hjul.
Byen er også en flott base for å utforske Amsterdam, Rotterdam og Haag, som alle er en kort togtur unna.

2) Turin

#destinationdupe for Milano

De fleste kjenner til de gode vinene, sjokolade og trøflene fra Piemonte området – men det er ikke så mange som kjenner til Torino. Visste du at Torino var Italias første hovedstad?
Torino er en vakker by som ligger i den nordvestlige delen av Italia. Byen har et rikt kulturliv og en fascinerende historie. Torino er en vakker storby med elegante gater og historiske arkader og en av Italias grønneste byer med sine mange parker som ligger langs elven Po, som deler byen i to. Her ble det arrangert OL og er byen er også hjem til landets beste fotballag (Juventus).

Den ligger lett tilgjengelig fra Malpensa lufthavn i Milano. Det er ikke masseturisme i Torino, så her slipper du både køer og pågående gateselgere, og du kommer garantert til å spise godt til gode priser.
Mens du er i Torino må du legge et besøk til Mole Antonelliana – Torinos svar på Eiffeltårnet, Juventus-museet, ta en tur til de mange flotte shoppingarkadene eller få med deg CioccolaTo – Torinos egen sjokoladefestival!

På Porta Palazzo-markedet finner man alt fra ferske råvarer til antikviteter. Dette er Europas største åpne marked, og man kan finne alt fra oster til ferske grønnsaker og frukt og andre lokale delikatesser.

3) Girona 

#destinationdupe for Barcelona

Kun én time fra Barcelona finner du flotte Costa Brava og Pyreneene i Girona – en kjempekoselig by med massevis av sjarm.
En tredjedel av arealet er beskyttet naturområde! Her venter det deg 8 naturparker med spektakulære kontraster som spenner fra alt fra snødekte fjelltopper til noen av de vakreste strendene langs Middelhavet.
Og midt blant dette, idylliske landsbyer vel verdt et besøk.

Provinsen Girona er i dag et obligatorisk reisemål for alle mat- og vininteresserte, et området med særdeles gode matopplevelser!
Ta gjerne en tur innom matmarkedet Mercat del Lleo, fortsatt byens største matsentrum, med over 60 utsalgssteder.I dette området hvor hav og fjell møtes, venter fantastiske lokale delikatesser.

Det er herlig å oppdage Girona til fots. Girona var styrt av maurerne i flere hundre år, så derfor er byen preget av en god del arabisk arkitektur. De smale brosteinsbelagte gatene skaper et pittoresk og litt eventyrlig preg.

Alta

#destinationdupe for Svalbard

Er dere på jakt etter nordlyset eller andre spennende arktiske opplevelser for dere og deres kollegaer?

Alta, ofte kalt «Nordlysbyen» er det perfekte reisemålet for alle som vil kombinere vakre naturomgivelser, folkekultur og historie.
Det stabile klimaet gjør Alta til en av de beste stedene i nord for å se nordlyset. Alta har faktisk også to oppføringer på UNESCOs verdensarvliste

Legg teambuilding til sjøs! På en hvalsafari får dere en unik sjanse til å se både hval og spekkhogger, sammen med andre dyrearter. Det fortelles også mange historier fra Altafjorden som de lokale guidene kjenner alt til.
Det store internasjonale Finnmarksløpet starter og slutter i Alta sentrum og kjøres i midten av mars hvert år – en spesiell begivenhet blant lokalbefolkningen!

Dere kan også besøke det spennende ishotellet i Sorrisniva , som settes opp hver vinter med nytt tema, og blir skapt av lokale skulptører med bruk av snø og is.  Her kan man nyte en isdrink i baren og beundre de vakre is- og snø-skulpturene som et av høydepunktene under et opphold i Alta.

En tur på snøscooter gir deg mestringsfølelse, samtidig som du får en opplevelse av å være til stede i nuet – En tur i variert landskap fra skog og dal til åpne vidder dekket av hvit ren snø.