Bilde kreditt:  visithaugesund.no

Firmaturer og gruppereiser til Haugesund regionen

I Haugesund regionen kan du oppleve rik kystkultur, vikinghistorie, vakker natur med fjord og fossefall, idylliske øysamfunn som Røvær og Utsira, og sjarmerende små byer som Skudeneshavn. I Haugesund sentrum finner du et godt utvalg for kultur, shopping, restauranter og koselige kafeer.

Haugesund har også gode overnattings fasiliteter for store og mindre gjestegrupper. Quality Maritim ligger ved Smedasundet og er det største konferansehotellet i regionen. I sentrum finnes også flere hoteller som kan være aktuelle for kurs og konferanser. En times kjøring unna ligger Stord Hotell, som også har gode fasiliteter for større konferanser. De har også egen avdeling for spa og velvære. I retning mot Stavanger finner vi Utstein Kloster Hotell, spektakulært plassert ved gamle Utstein Kloster, også et hotell som kan være et godt alternativ for større konferanser.

For mindre grupper som ønsker det eksklusive, er Høyevarde Fyrhotell et spennende valg. Her tilbys mat- og naturopplevelser utenom det vanlige.

Næring:

Haugesund har lang maritim tradisjon og historie. Her har Sjøfartsdirektoratet sitt hovedkontor. Kystverket er også sterkt representert og flere rederier kaller byen sitt hjem. Regionen har betydelige maritime klynger (som Norwegian Offshore Wind) og er store på fiskeoppdrett, undervannsteknologi og fôrflåter.

Opplevelser:

I flere tusen år var Haugesund regionen sete for de mektigste vikinghøvdingene og kongene i Norge. Her hadde Harald Hårfagre basen sin da han samlet Norge til et rike i 872. Gjennom tider har fyrster, og konger kontrollert skipstrafikken gjennom Nordvegen – og kalte området veien mot nord.

Ta gjerne et besøk i historiesenteret og Vikingården på Avaldsnes og det digitale museet Viking planet i Haugesund, for å bli nærmere kjent med regionens spennende vikinghistorie.

Det er ikke bare vikingtradisjoner som holdes i hevd her i området. Lokalbefolkningen er også opptatt av gamle mattradisjoner, med retter basert på smaker fra regionen og – ikke minst – havet. Smak på alt fra tang, muslinger og sild til regionens helt spesielle dessert: Dronning Maud-fromasj med sjokolade og kremfløte. Nydelig!

Haugesund har alltid hentet mye inspirasjon fra Europa, når det gjelder alt fra den deilige lukten av nybrygget kaffe, til glassblåsingens edle kunst. Byen og regionen har et rikt kulturliv og lang tradisjon med å arrangere festivaler. Sildajazz, Den Norske Filmfestivalen, Vangen festivalen, Viking festivalen, Skudefestivalen med flere, har alle tilhold i dette området.

Her finnes mange muligheter for teambuilding:

 • Guidet byvandring og glassblåsing på Formbar Glassverksted
 • Minigolf/ frisbee golf
 • Teambuilding på Raw Ocean Lodge I havgapet på Karmøy. (Paddleboarding, hvafiske, m.v.)
 • Tilbered din egen mat sammen med Matkurs
 • Øl eller gin smaking på Høvleriet
 • Exploration challenge – interaktiv sightseeing/ rebusløp

Tips fra Tina

Ta gruppen din med på ølsmaking og en liten privat intimkonsert på Høvleriet. Eller bli med på omvisning på Hiernagla brenneri i Sveio. Hiernagla er et lite håndverksbrenneri som har ambisjoner om å lage verdens beste single malt whisky. Her forteller gründerne om hele prosessen fra kildevann til modning på fat, med innlagte smaksprøver undervegs.

Få tilbud

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt for en uforpliktende prat om tilpassinger og pristilbud.

  Kontakt info

  Telefon nr: +47 455 06 602
  Epost: post@reiseteam.no