Historie og kultur på hvert gatehjørne

Krakow, en av Polens største og eldste byer, står som et av Europas mest praktfulle steder. Byen er kjent for sine uvurderlige skatter innen kunst og kultur og fungerte som landets hovedstad fra middelalderen og frem til 1609. Det historiske sentrum av Krakow, med sin rike arv og arkitektur, er anerkjent av UNESCO og står oppført på verdensarvlisten.

I hver eneste krok og hvert gatehjørne skjuler en viktig historisk hendelse. Et slikt eksempel er Kazimierz, byens jødiske kvarter, som bærer på en tragisk del av fortiden. Under 2. verdenskrig ble de jødiske innbyggerne tvangsflyttet fra dette området til ghettoen Podgórze, og senere videre til konsentrasjonsleirer.

Bydelen har gjennomgått en omfattende rehabilitering og tiltrekker både turister og lokalbefolkning som ønsker å utforske dens kultur og historie.

I dag fremstår Krakow som en pulserende og moderne by, med trendy kafeer, kunstgallerier og en overflod av kulinariske opplevelser. Fra autentisk polsk mat som pierogi (dumplings) og lokalt håndverksøl til førsteklasses gourmetrestauranter, tilbyr byen et mangfold av smaker som tilfredsstiller enhver gane.

En time utenfor Krakow ligger et av de mest dystre kapitlene i menneskehetens historie: Auschwitz-Birkenau. Dette stedet står nå åpent for omvisninger, og besøkende kan lære om de grusomme hendelsene som fant sted her under Holocaust.

Krakow er en rimelig storby å besøke. Overnatting er prisgunstig, og kostnadsnivået for mat og drikke ligger langt under det vi er vant til i Norge.

Utvalg av opplevelser

 • Lær å lage pierogis
 • Utflukt med buggies
 • Ølsmaking med lunsj
 • Besøk til saltgruvene
 • Besøk til vingården Srebrna Gora
 • Sykkeltur i Tatra najonalpark
 • Streetfood-tur – smak på polske delikatesser og drikkevarer.

Tips fra Jessica

Besøk landsbyen Zalipie –
I den lille landsbyen Zalipie i Lillepolen er fargerike husdekorasjoner ikke bare en lokal tradisjon, men også et karakteristisk kjennetegn. Mange turister strømmer til denne idylliske landsbyen, både fra Polen og internasjonalt. Zalipie omtales ofte som den mest fargerike landsbyen i Polen, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor når man vandrer gjennom gatene og ser de strålende dekorasjonene som pryder husveggene.

Få tilbud

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt for en uforpliktende prat om tilpassinger og pristilbud.

  Kontakt info

  Telefon nr: +47 455 06 602
  Epost: post@reiseteam.no

  Vi er her for å skreddersy en unik firmatur som passer deres behov og ønsker.
  Vennligst gi oss beskjed om deres preferanser, reisedatoer og eventuelle spesielle krav, så vil vi sørge for å tilrettelegge uforglemmelige opplevelser for deg og din gruppe til Krakow.

  Se flere turer i Europa

  Firmaturer og gruppereiser til Nice og den franske rivieraen
  Firmaturer og gruppereiser til Island
  Firmaturer og gruppereiser til Firenze og Toscana